Laatste Nieuws

Food for Thought, 25 februari 2020

Gepubliceerd op 28 februari 2020

Dinsdag 25 februari jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘De kracht van Social Media’.

Na het voorstelrondje, waarin iedereen aangaf wel of geen expert te zijn op Social Media, werd het onderwerp verder uitgediept. LinkedIn bleek door iedereen gebruikt te worden. Sommigen gebruikten social media om ‘te gluren bij de buren’ en anderen om ideeën op te doen. Wat iedereen beaamde, is dat je je er soms in kunt verliezen, steeds maar weer doorklikken op een volgend bericht en voor je het weet, ben je een uur verder. Wat heel duidelijk werd, is dat persoonlijk, ‘face to face’ contact nooit vervangen kan worden door Social Media. Echte gesprekken, elkaar in de ogen kijken is en blijft een essentiële vorm van communicatie. En met die conclusie waren Anne en ik heel blij. Voor ons is persoonlijk contact de belangrijkste vorm van communicatie en is social media een prima ondersteuning. Er werden geanimeerde gesprekken gevoerd aan tafel, er werd naar elkaar geluisterd en er werden tips aan de hand gedaan.

Het was een mooie avond aan de keukentafel van Hansink & De Looper en natuurlijk werd er genoten van het eten. Wij danken Reanne, Francijn, Barbara, Monique, Iris en Ellen voor hun inbreng, openheid en humor!

Food for Thought”, 19 november 2019

Gepubliceerd op 20 november 2019

insdag 19 november jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘De attente collega: ben jij dat altijd?

We starten de avond met een voorstelronde en onderling werden direct allerlei verbanden met elkaar gelegd. Attent zijn bleek voor iedereen een andere invalshoek te hebben. Het werd verbonden met collegialiteit, met verantwoordelijkheid en met organisatiesensitiviteit. Het aanzetten van je voelhorens, het signaleren als een collega niet helemaal lekker in zijn of haar vel zit. Een collega coachen hoe om te gaan met een leidinggevende, mensen wijzen op hun verantwoordelijkheden en natuurlijk ook af en toe zorgen voor een gezellige sfeer.

Uiteraard waren Anne en ik zo attent om onze gasten een heerlijke Indische rijsttafel voor te zetten. De tafel was gevuld met allerlei gerechten zoals rendang, ajam paniki en gado gado. Het was een mooie, inhoudsvolle avond aan de keukentafel van Hansink & De Looper. Wij danken Marion, Martine, Yvette en Stephanie voor hun inbreng en openheid!

Food for Thought 17 september 2019

Gepubliceerd op 18 september 2019

Dinsdag 17 september jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘Leef je om te werken’. Een mooi onderwerp dat van alle kanten werd belicht. We starten met een voorstel rondje en iedereen mocht hiervoor 4 zinnen gebruiken. Dat bleek een uitdaging: hele lange zinnen met veel bijzinnen!

(meer…)

Food for Thought 4 juni 2019

Gepubliceerd op 5 juni 2019

Dinsdag 4 juni jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘Als je doet wat je altijd gedaan hebt…..’.

(meer…)

Food for Thought 12 maart 2019

Gepubliceerd op 14 maart 2019

Dinsdag 12 maart jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘Plezier in je werk’. Een onderwerp dat wij de laatste tijd behoorlijk nader hebben bekeken met onze enquête, waarin we de kandidaten in ons bestand hebben gevraagd hoe het staat met hun beleving van werkplezier.

(meer…)

Dwarskikker

Gepubliceerd op 17 januari 2019

Vaak nemen Anne en ik elkaar op de hak en het woord ‘dwarskikker’ valt regelmatig. Ergernissen over het invullen van onzinnige informatie op een formulier of het doorlopen van telefoonmenu’s die (volgens ons) nergens op slaan…

(meer…)

Kerstdiner 2018

Gepubliceerd op 12 december 2018

Gisteren hebben we het Hansink & De Looper kerstdiner gevierd met onze ‘collega’s op afstand’: Nicole, Rony, Yvette en Merian. Wat was het een gezellige avond.

(meer…)

Food for Thought”, 6 november 2018

Gepubliceerd op 7 november 2018

Dinsdag 6 november jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner met als onderwerp: ‘Geven’. Een onderwerp dat dicht bij Anne en mij ligt. Het doet ons altijd veel plezier om een mooie tafel te dekken, vol te zetten met heerlijke gerechten, de gasten te ontvangen en zo alle ingrediënten voor een geslaagde avond te verzorgen.

(meer…)

Lezen

Gepubliceerd op 26 oktober 2018

Anne en ik waren gisteravond bij een bijeenkomst van een van onze relaties en daar werd een onderzoek aangehaald dat uitgevoerd was door de Universiteit van Sussex. Uitkomst: lezen vermindert stress!

(meer…)

Gewoon iets doen…

Gepubliceerd op 18 oktober 2018

Iets over hebben voor een ander, een gebaar maken, een vriendendienst verlenen. Iets geven zonder daar iets voor terug te verwachten…

(meer…)