loopbaancoaching

Om duurzaam inzetbaar te blijven, is persoonlijke ontwikkeling essentieel. Hoe blijf je van toegevoegde waarde voor je organisatie? Hoe zorg je dat je plezier hebt en houdt in je werk en je capaciteiten optimaal benut? Hoe kom je een stap verder en welke richting wil je op?

Voor opdrachtgevers is het van belang je medewerkers te blijven boeien. Hoe benut je de capaciteiten van je medewerker ten volle? Op welke manier komt deze persoon tot zijn recht en wat is zijn of haar toegevoegde waarde voor de organisatie?

In een persoonlijk ontwikkelingstraject gaan we op zoek naar wie jij bent in werk. Waar sta je en waar wil je naar toe? Hoe blijf je duurzaam inzetbaar? Ook kan een opdrachtgever de vraag bij ons neerleggen of een medewerker de potentie heeft om een carrièrestap te maken. Wat is er nodig om die stap te kunnen maken?

In een coaching traject gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Hiertoe hanteren een mix van methodes, waaronder de Persoonlijke Profiel Analyse, een gevalideerde persoonlijkheidstoets die inzicht geeft in het werkgedrag van mensen.

Tijdens de vrijblijvende intake bespreken wij graag de mogelijkheden en bepalen aan de hand hiervan in overleg de inhoud en duur van het ontwikkelingstraject. Vertrouwen tussen coachee en coach is de basis om samen aan de slag te gaan,

Alle coaching trajecten worden uitgevoerd door Hansink & Westermann, coaching en counseling: http://www.hansinkwestermann.nl