Zin in de zomer!

Gepubliceerd op 24 juni 2015

Anne en ik zwemmen al een aantal jaren in een prachtig oud buitenzwembad in Haarlem. Het seizoen loopt van mei tot september. Zeker in het begin van het seizoen is het een zeer frisse start van de dag maar na verloop van tijd warmt het water op en is ook de buitentemperatuur aangenaam. Dit jaar laat die warme buitentemperatuur lang op zich wachten. Dat weerhoudt ons er niet van om zo’n drie keer week in het zwembad te plonsen.

Vanochtend begon de dag wat grauw maar terwijl ik mijn baantjes aan het zwemmen was, piepte de zon tussen de wolken door en verscheen er steeds meer blauwe lucht. En de gedachte die opkwam: wat heb ik een zin in de zomer! Veel naar buiten, lekker genieten van het zonnetje, weg met die grauwigheid. Het weer hebben we niet in de hand maar de gedachte aan de zomer maakt mij blij en ik vertrouw erop dat die er echt gaat komen!