Je kiest,bewust voor,samenwerken

Second Opinion

Hansink & De Looper biedt de service van een ‘second opinion’. Op deze manier kan de opdrachtgever gebruik maken van de expertise van ons bureau zonder een compleet werving & selectietraject bij ons onder te brengen.

De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor de werving van de kandidaten en schakelt Hansink & De Looper in tijdens de eindfase van de werving & selectieprocedure. Om een ‘second opinion’ te kunnen afgeven, vindt Hansink & De Looper het belangrijk om een goede briefing van de opdrachtgever te ontvangen waarin de inhoud van de baan, de persoonskenmerken van de aan te stellen kandidaat en de bedrijfscultuur worden besproken. Hansink & De Looper ontvangt de curricula vitae van de betreffende kandidaten en plant criteriumgerichte interviews in. De kandidaten wordt ook een persoonlijkheidstoets, de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) afgenomen. De PPA inventariseert de gedragseigenschappen van een persoon en richt zich daarbij specifiek op de werksituatie.

Het rapport van de PPA, alsmede onze rapportage over de bevindingen tijdens het interview en de ontwikkelpunten van de kandidaat ontvangt de opdrachtgever binnen een week na de briefing. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaten om op korte termijn een afspraak voor een interview te kunnen maken. Aan de hand van de resultaten van onze ‘second opinion’ kan de opdrachtgever een gedegen keuze maken. Voor een ‘second opinion’ worden maximaal 3 kandidaten getoetst.

Het intakegesprek is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

De kosten voor een second opinion bedragen:

  • Voor een kandidaat € 495,- ex BTW
  • Voor twee kandidaten € 795,- ex BTW
  • Voor drie kandidaten € 995,- ex BTW