Food for Thought 3 september

Gepubliceerd op 3 september 2013

Dinsdag 3 september jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner. Reden om deze bijeenkomsten in het leven te roepen is dat Anne en Margreet graag intensief contact houden met hun relaties. We willen weten wat er speelt binnen het vak. Met de organisatie van de Food for Thought diners combineren wij onze twee passies: mensen en koken!

3 september waren de volgende kandidaten te gast aan de keukentafel
van Hansink & De Looper:

  • Marion Abbenhuijs, directiesecretaresse, ING Insurance International
  • Tinka de Bot, freelance management ondersteuner
  • Jasmijn de Haan, coordinator reception services, Spirit Hosting & Promotions
  • Palizza Heuvelman, directiesecretaresse, Royal Wessanen
  • Ineke Snow, executive assistant/office administrator, Heidrick & Struggles

En natuurlijk Anne en Margreet

Het thema van de avond was: “Werken binnen een multiculturele omgeving”. Tijdens het voorstel rondje kwamen de eerste anekdotes al over tafel. Communiceren in je eigen taal is al niet altijd duidelijk, laat staan dat je communiceert in een ‘vreemde’ taal. Zoals Anne vertelde over een directeur die aan een Engelstalig PR bureau duidelijk wilde maken om toch vooral “to keep the big lines in the holes”. Het bleek al snel dat ieder land/nationaliteit zijn eigen gebruiken en formaliteiten hanteert. Jezelf verdiepen in andere culturen en ervoor zorgen dat je zaken voor elkaar krijgt, is iedere keer weer een uitdaging.

Aan het eind van de avond kwamen we tot de conclusie dat iedereen zich deels aanpast aan de andere partij zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen en dat een ieder er ook vanuit ging dat ook de andere partij zich aanpast. Op die manier ontstaat er begrip en een succesvolle communicatie en natuurlijk houden wij hierbij “the big lines in the holes”.
Hierbij danken wij een ieder nogmaals heel hartelijk voor zijn of haar inbreng!

Voor de liefhebber staan de recepten hieronder! Het volgende Food for Thought diner staat gepland op dinsdag 15 oktober 2013.

Hartelijke groet,
Anne Timmer en Margreet Hansink

Meatloaf (.pdf)
Pavlova (.pdf)