Food for Thought 29 april

Gepubliceerd op 30 april 2014

Dinsdag 29 april jl. organiseerde Hansink & De Looper wederom een Food for Thought diner. Het thema van de avond was: “Neem je of krijg je verantwoordelijkheid?”. Bij het voorstelrondje kwam het onderwerp al meteen ter sprake.

Voor een ieder bleek er een wisselwerking te bestaan tussen verantwoordelijkheid nemen en krijgen. Het ligt er aan hoe je je opstelt binnen een organisatie of je taken naar je toe wilt trekken of af en toe wat meer achterover leunt. Ook de manager(s) die je ondersteunt, spelen een belangrijke rol. Delegeren ze of controleren ze? Sommigen gooien alles over de ‘schutting’ en dan moet je soms ook de verantwoordelijkheid nemen om het weer terug te gooien! Verder spraken we over de veranderende maatschappij. Anne en ik vinden het ook erg belangrijk dat organisaties zich verantwoordelijk voelen om ruimte te bieden aan medewerkers zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen en verantwoording kunnen dragen.

Het was een bijzondere avond aan de keukentafel met alle ingrediënten die je wenst: openheid, humor, luisteren naar elkaar en genieten van het eten. Wij danken iedereen van harte voor haar inbreng.

Deze avond waren de volgende kandidaten te gast aan onze keukentafel:

  • Floor Heemskerk, directiesecretaresse, MAB Development</li
  • Caroline Overbeek, bestuurssecretaresse, Zorg en Zekerheid
  • Tatiana Rijff, secretaresse, Wereldhave
  • Mariska Rijnders, management assistant, Red Bull Nederland
  • Ellen de Swart, freelance management ondersteuner
  • Sandra van der Zalm, personal assistant, Perfetti van Melle
  • En natuurlijk Anne en Margreet

Voor de liefhebber staan de recepten hieronder! Het volgende Food for Thought diner staat gepland op dinsdag 17 juni 2014.

Hartelijke groet,
Anne Timmer en Margreet Hansink

Recept venkel-preisoep met ras el hanout (pdf)

Recept Turkse aubergine en gehaktschotel (pdf)