CV lezen

Gepubliceerd op 29 september 2016

In de jaren dat Anne en ik in de werving & selectiebranche werken, hebben wij vele duizenden cv’s de revue zien passeren. Uiteraard halen wij informatie uit een cv, een aantal harde criteria zoals opleiding en werkervaring. Maar het belangrijkste voor de functie van management ondersteuner, haal je niet uit een cv….

Voor ons gaat het om persoonlijkheid. Als er een ‘klik’ ontstaat tussen de management ondersteuner en haar/zijn toekomstige manager én organisatie, dan werkt het pas echt! Maar of er zo’n ‘klik’ tot stand komt, haal je niet in een cv. Dit maakt het heel lastig om uit een stapel cv’s net die ene kandidaat te vissen. Misschien sluit het cv van die ene kandidaat niet helemaal aan en wordt die niet eens uitgenodigd, een gemiste kans….

Ik snap dat het voor ons makkelijk praten is. Ieder cv dat bij ons binnenkomt, is interessant. Voor ons is het essentieel om persoonlijk kennis te maken als de sollicitant binnen onze doelgroep valt en die tijd maken wij daar graag voor vrij. Dat is tenslotte ons werk. Maar mocht je zelf met een sollicitatieprocedure bezig zijn voor een functie van management ondersteuner, probeer dan eens anders naar een cv te kijken. Lees tussen de regels door, gebruik je intuïtie en pak gewoon de telefoon. Bel met de sollicitant, dit geeft veel additionele informatie. En mocht je er onverhoopt niet uitkomen, dan weet je ons natuurlijk te vinden 🙂